Londonguide.

Mayflower

Pubben Mayflower

I Rotherhithe, på Themsens sydside, ligger pubben The Mayflower. Pubben er gammel og var postkontor for Themsen. Den er restaureret i gammel stil. Den ligger direkte ud til Themsen med god udsigt. Pubben er hyggelig; og mens man sidder på terassen ud til Themsen, kan man forstille sig hvorledes miljøet var før i tiden. For 200 år siden var trafikken på Themsen tæt som i myldretiden på en motorvej; og hele området sydede af aktiviteter relateret til sejlads. Besøget kan kombineres med besøg på det nærvedliggende Brunel Museum.


Pubben Mayflower

Pubben Mayflower

Mayflower og “The Pilgrim-Fathers”

Det hævdes at pubben har historiske rødder tilbage til skibet Mayflower, som bragte “The Pilgrim-Fathers” til Nordamerika i 1620.

mayflower03

Udsigt over Themsen

The Pilgrim-Fathers spiller en stor rolle i amerikansk selvforståelse, som de oprindelige grundlæggere af den nye verden. Skibet havde 102 passagerer, og de blev landsat i Plymouth, syd for Boston. Det fleste var  engelske seperatister – pilgrimme – som var forfulgt af Church Of England og midlertidigt havde taget ophold i Holland. Skibet Mayflower forlod England fra Southhampton, hvortil pilgrimene var bragt i skib fra Holland. Det hævdes dog, at skibets indledende tur startede fra London, hvor pubben Mayflower ligger, og at nogle af passagererne bordede skibet her. Skibet havde klare relationer til Rotherhithe-området: skibets kaptajn, Christopher Jones, var herfra og er begravet i den lokale St Mary’s Church. Mayflower havde tidligere sejlet med gods over Nordsøen mellem London, Norge, Nordtyskland og Holland. Et par år senere blev skibet ophugget i Rotherhithe.

Pubben The Mayflower

Bemærk, at pubben er beskyttet mod oversvømmelse ud mod Themsen

Pubben hed The Shippe, da Mayflower startede turen til Amerika. Senere hed den “Spread Egale”; men tog navnet “Mayflower” efter resturering i 1957.

Pubben The Mayflower

Blyindfattede vinduer

Pubben var historisk postkontor for Themsen; og har ret til at sælge frimærker. P.gr.a. relationerne til Amerika har de også ret til at sælge US-frimærker.

The Mayflower

117 Rotherhithe Street
Rotherhithe
London
SE16 4NF


View Rotherhithe in a larger map

One Response to “Mayflower”

  1. Brunel Museum | London
Leave a Reply

RSS for Posts RSS for Comments