Londonguide.

Brixton Market

Brixton marked er et netværk af gader, nogle overdækkede, lige bag ved Brixton Tube Station. Området har, udover rigtig mange butikker,  ca. 80 permanente markedsboder. Et kendt gadenavn er Electric Avenue. Gå rundt i gaderne, og husk at gå ind i de overdækkede passager.

Udvalget afspejler områdets afrikanske, og i nogen omfang, jamaikanske identitet. Det er et farverigt område, og er også et populært og relativt billigt sted at bo for studerende.

Råvarer til madlavning fylder meget. Meget fersk kød, grøntsager mv. Eksotiske konserverede specialiteter, som f.eks. sovse og dressinger er der masser af; og noget man som turist har mulighed for at tage med.

Traditionelle stormønstrede afrikanske stoffer og andre varer relateret til etniske grupper ses i en rækker boder og butikker.

Brixton Market

Franco Manca

Et godt sted at spise – gode pizzaer. Stedet roser sig af at bruge økologisk råvarer og især at dejen tilberedes med surdejshævning dagen før den anvendes. Man kan fra fortovscafé området set hvorledes dejen tilberedes på første sal overfor.

Brixton Market

Historie

Electric Avenue

Electric Avenue var første gade i London med elektrisk belysning, sangtitel m.m. Klik på linket.

Brixton Riots

Scene for alvorlige race-relaterede uroliger i 1981. Klik på linket.

Link til Brixton Markets officielle hjemmeside.

Kort over området


View Brixton in a larger map

There are no responses yet

Leave a Reply

RSS for Posts RSS for Comments