Londonguide.

Brixton

Brixton er præget af store afrikanske og jamaikanske minoriteter. Det ses tydeligt i det meget store marked midt i bydelen. Markedet er et besøg værd – se beskrivelsen i posten her. Der er et par markante historiske begivenheder knyttet til området.

Electric Avenue

Brixton Riot

I 1981 var der omfattende uroligheder i bydelen. 279 politibetjente og 45 lokale beoere blev såret. Hundreder af biler brændt, heraf 56 politibiler. 30 bygninmger blev brændt og der var 82 anholdelser.

Det hele startede med at The Metropolitan Police iværksatte “Operation Swamp 81″ i Brixton. Under nye regler kunne politiet stoppe og visitere tilfældige borgere. Over 4 dage blev godt 1000 mennesker stoppet og visiteret i Brixton.

Politiet gik primært efter farvede unge mennekser på gaden. På et tidspunkt blev det for meget, og man begyndte at gå til modangreb i mere organiseret form; og det hele eskalerede 10. og 11. april.

En efterfølgende uafhængig  rapport konkluderede, at årsagerne var komplekse socio-økonomiske forhold; og at polititet helt uforholdsmæssigt målrettede deres “stop-and-search” aktiviteter mod den sorte del af befolkningen. Resultatet var en ny kodeks for politiaktiviter; og en ny uafhængig politi-klageinstans.

Premierminister Thatser var ikke særlig modtagelig for socio-økonomiske argumenter; og en senere rapport i 1999 slog fast, at den nye kodeks stort set blev ignoreret, og at polititet stadig var systemisk racistisk. Herefter har The Metropolitan Police gjort en del – bl.a. øget etniske minoriteters repræsentation blandt politifolkene og forstærket det lokale samarbejde med kommunerne.

Electric Avenue

Electric Avenue er en gade i midten af markedsområdet i Brixton. Navnet skyldes at gaden var den første gade i London med elektrisk lys.

Gaden gav navn til Eddy Grant’s single “Electric Avenue” fra 1983, og som nåede 2. pladsen på single-hitlisterne både i UK og USA.

Herudover var gaden i 1999 scene for en bomesprængning udført af neo-nazisten David Copeland. Hans mål var at antænde en race-krig i Storbritanien. Han nåede også at sprænge en bombe i bøsse-pubben Admiral Duncan i Comptons Street og på Brick Lane i Østlondon, som har en stor asiatisk minoritet, før han blev fanget.

There are no responses yet

Leave a Reply

RSS for Posts RSS for Comments