Londonguide.

Finde steder og transport

Find steder med aktuelle aktiviteter i Time Out London

London har meget at byde på, og information om seværdigheder og aktiviteter drukner nemt i mængden.

Jeg bruger selv Time Out London, som både har den mest varierede liste over aktiviteter; og man kan søge både på aktivitetstyper, datoernøgleord og geografiske steder, via bydelsnavne eller postkoder. Hvis man vil planlægge nogle dage, uden at bruge halvdelen af tiden på transport, kan det være en fordel at finde attraktioner i det samme område af byen, så man bliver i det samme lokalområde en halv, eller hel dag.

Gode Apps til mobiltelefonen er:

Der findes rigtige mange apps om aktiviteter i London. Så søg og find!

Brug TFL til at planlægge transport

Transport for Londons hjemmeside er super med undergrundkort og mulighed for få vist transport fra fra punkt A til B, med tider og forslag til skift.  Stationsnavne, adresser, navne på seværdigheder og postkoder kan anvendes. Siden foreslår alle transporttyper, hvis man ikke fravælger dem. Den valgte rute kan sends via SMS til mobiltelefon.

Gode APPs til mobiltelfonen er

  • London Tube Deluxe - Opdaterer løbende om forsinkelser/lukninger mv. på hver linie. Har kort, og man kan planlægge sin rejse
  • London Bus Checker – Når man står ved et bestemt stoppested får man live opdatering af ventetid på den bus man venter på (kan være at det er hurtigere at tage en anden bus, eller gå)

Under- og overgrundssystemet – The Tube -er relativt nemt at finde rundt i. Der foregår dog en hel del langvarige reparationsarbejder og opgraderinger, som forstyrrer trafikken, især i weekenderne. Husk at checke.

Busserne har den fordel, at man kan se byen, mens man kører, og ikke blot, som i undergrundssystemet popper op til overfladen det nye sted, uden fornemmelse for afstand. Og ofte faktisk ligeså effektiv som The Tube. Ulempem er, at der ikke findes et kort over busruterne, som er nemt at forstå. Hvis man kender navnet på den bydel man skal til, kan man kigge på busskiltene, som giver god information om den konkrete rute; eller man kan holde øje med skiltningen på selve busserne.

RSS for Posts RSS for Comments