Drømmekage

Bages i bradepande og skæres ud i stykker. Altid god – også hvis man skal forsyne klubben, skoleklassen eller lignende med kager. Opskriften findes i mange variationer. Denne er Margits og stammer fra Vestjylland.

Ingredienser

Mængderne her svarer til halv størrelse af en normal komfur bradepande.

Bund
  • 250 g mel
  • 50 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk.
Fyld
  • 125 g smør (+ +)
  • 100 g kokosmel
  • 250 g puddersukker
  • 0,50 dl mælk (+ +).

Tilberedning

Bund
  1. Æg og sukker piskes
  2. Smørret smeltes sammen med mælken i en gryde
  3. Mel og bagepulver røres sammen med æg- og sukker-massen
  4. Det smeltede smør og mælken tilsættes forsigtigt
  5. Bradepanden smøres i smør og dejen fordeles i bradepanden
  6. Drømmekagens bund bages i forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 15 minutter.
Fyld

Fyldet tilberedes i en gryde.

  1. Smørret smeltes i gryden
  2. De øvrige ingredienser tilføjes
  3. Der røres
  4. Fyldet fordeles over kagen.

Fyldet skal være relativt flydende. Hvis det ikke er tilfældet, tilføjes lidt mere smør og mælk.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.