Fuldkornsbrød bagt i bagemaskine

Denne opskrift bruger jeg i bagemaskinen Panasonic SD-255.

Ingredienser

3 timer. Opskrifterne her er for “hurtig” bagning. (eller “rapid”).

Lille portion
  • 200 g hvidt hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 1 tsk sukker
  • 40 ml olivenolie (eller 15 g smør)
  • 1 tsk salt
  • 280 ml vand (eller 200 ml vand + 80 ml fløde)
  • 3/4 pakke gær.
Stor portion
  • 275 g hvidt hvedemel
  • 275 g fuldkornsmel
  • 2 tsk sukker
  • 65 g olivenolie (eller 25 g smør)
  • 1 ½ tsk salt
  • 380 ml vand (eller 280 ml vand og 100 ml fløde)
  • 1 pakke gær.

Tilberedning

  1. Put alle ingredienser i bagemaskinen
  2. Vælg “M” (medium) for lille portion eller XL (Extra Large) for stor portion
  3. Vælg “fuldkorn”eller “Wholemeal”, hvis displayet er på engelsk
  4. Vælg “hurtig bagning” eller “Rapid”, hvis displayet er på engelsk
  5. Start maskinen
  6. Efter 3 timer: tag brødet ud af maskinen til afkøling straks den er færdig. Pas på – formen er brændende varm.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.