Mandelrand

Mandelranden, severet med figner og is, er én af vore traditionelle festdesserter. Denne dessert er i den lidt dyrere og omstændelige afdeling. Randen kan laves 1 – 2 dage i forvejen og den kan fryses. Der anvendes randform med hul i midten for is og figner.

Ingredienser

  • 150 g søde mandler
  • 15 stk bitre mandler (formindskes)
  • 125 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 70 g rasp
  • 1 ds figner
  • ½ l vanilieis.

Tilberedning

  1. Mandlerne puttes i kogende vand og smuttes
  2. Mandlerne findeles, helst med persille hakker
  3. Pisk æggehviderne stive og hold dem parat i separat skål
  4. Smør og sukker røres godt i en anden skål
  5. Tilsæt æggeblommerne til massen een efter een, mens der røres
  6. Bland fløde, rasp og mandler i massen og rør grundigt
  7. Tilsæt de piskede æggehvider og rør forsigtigt
  8. Randform smøres med smør, eller smeltet smør og drysses med rasp
  9. Dejen puttes i randformen
  10. Bages midt i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time
  11. Kagen vendes ud af formen, når den er kold.

Servering

Kagen serveres med fignerne i midten og vanilieisen ovenpå.

Desserten presenteres bedre såfremt kagen betrækkes med chokolade på ydersiden og halvt ind mod midten. Resten dækkes med vaniljeisen.

Kagen vinder ved at lagen fra fignerne og evt. lidt smeltet is trænger ind i kagen. Herved bliver den konfekt-agtig.

Kan anvendes som te- eller kaffe-kage uden is og figner; bare betrukket med chokolade og skåret i mindre stykker.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.