Pæretærte

Pæretærten kan spises straks efter bagningen; men smagen bliver ikke dårligere, hvis tærten får lov at stå en dag eller to.

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 3½ ‘tunge’ pærer
  • 25 g hasselnødder
  • 3 spiseskefulde mørk farin
  • 1 kanelstang
  • 1 æg
  • Creme Fraiche eller piskefløde, som tilbehør. Mængde efter smag.

Tilberedning

  1. 1 portion tærtedej tilberedes. Se her hvordan.
  2. De hakkede hasselnøder, farinet og kanelen drysses over tærtebunden (evt. kan hasselnøderne, farinet og kanelen blendes i i foodprocesseren sammen)
  3. Pærerne skrælles og deles i halve. Kernehuset tages ud pærerne
  4. Lægges med den flade side nedad ovenpå fyldet på tærtebunden
  5. Den anden halvdel af tærtedejen rulles flad og lægges forsigtigt overpå pærerne og trykkes ned langs randen af tærteformen
  6. Ægget piskes med gaffel på lille tallerken og pensles på overfladen tærten bages 30 minutter ved 200 grader.

Servering

Pæretærten serveres med Creme Fraiche eller piskefløde.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.