Bertelsen

Nyt udseende og delvist nyt indhold.

Jeg har besluttet at tage min gamle hjemmeside ned. Der er et par grunde.

Som tiden er gået, er jeg i stigende grad blevet bekymret for beskyttelse af brugerne af internettet, herunder brugerne af min hjemmeside. Jeg vil ikke længere benytte Googles reklame-setup, eller andre annonceringsmekanismer. Oprindeligt var jeg interesseret i at lære, hvordan det virker. Min indtjening har været mindre end omkostningerne ved at drive hjemmesiden, hvilket var forventeligt.

I forlængelse af samme tankegang har jeg fjernet fotos af familie og venner. Jeg har forhåbentligt aldrig har postet fotos, der kunne skade folk. Det er dog stærkt bekymrende, at diverse kommercielle og politiske interesser (og statslige interesser) rimeligt nemt er i stand til at sammenfatte mange små del-informationer fra forskellige dele af internettet til et omfattende billede af hver enkelt af os. Herunder kan også ansigtsgenkendelsesrobotter anvendes. På den måde kan oplysninger, som i sig selv er uskyldige, få meget mere betydning, end vi måske bryder os om. Jeg deler i dag fotos med familie og venner via Apples foto-dele-tjeneste, som er privat. Hvis folk ikke benytter Apples produkter deler jeg ind i mellem fotos via Drop-box eller e-mail. Hvis nogen gerne vil holdes opdateret med fotos – så skriv til mig! Det vil jeg faktisk sætte pris på!

Den gamle hjemmeside var lavet per håndkraft, hvilket krævede en del arbejde. Det gjorde det lettere omstændeligt at opdatere hjemmesiden med nyt indhold. Nu benytter jeg Word-Press, som er enklere; og som i øvrigt giver mulighed for at folk kan kommentere. Jeg har ikke installeret nogen af de mange statistik-programmer, som man kan benytte på en Word-Press-blog. Mængden og detaljegraden af de oplysninger, som mange statistik-programmerne indsamler, er for stor. Jeg benytter min service-providers generelle statistik program. Den giver få akkumulerede oplysninger om hvor mange der besøger siden fordelt på lande. Så man kan ikke se f.eks. hvilke byer, eller gader, hvor brugerne kommer fra.

Den nye side er lige nu under opbygning og vil indholde dele fra den gamle side.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.