Spidskål – dampede

Velsmagende og god tilbehør til middagsmaden.

Ingredienser

1/4 – ½ spidskål pr person. Bemærk at der i stor gryde eller høj pande normalt kun kan tilberedes 4 halve spidskål ad gangen.

  • Spidskål 
  • Lidt vand
  • Halv teskefuld salt
  • (evt. en lille smule smør).

Tilberedning

  1. Spidskålen rengøres
  2. Spidskålen flækkes på langs i halve med lang kniv. Såfremt kvarte skal anvendes flækkes halvene een gang mere
  3. Hæld halv cm. vand i en høj pande med låg eller en bred gryde
  4. Læg spidskålene med den flade side i panden og tilsæt saltet og evt. smørklump (hvis der ikke er plads kan stykkerne deles så de bliver kortere)
  5. Vandet bringes i kog – og simrer videre ca. 15. minutter med låg
  6. Spidskålene er klare til servering og spises straks mens de er varme.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.