Smager godt og er fyldig. Hvis man i fryseren har en slat bouillon f.eks. fra en tidligere gryderet med kylling eller okse kan den med fordel tilsættes.
Ingredienser
4 personer.
- ½ kg gulerod
- 1 lille løg
- 10 g plantemargarine (55 %)
- ½ teskefuld timian eller anden krydderurt
- 1 liter vand eller bouillon
- 1½ dl. kogte ris
- Salt
- Peber
- 1 stilk broccoli.
Tilberedning
- Gulerod og løg skæres i skiver
- Gulerod og løg svitses sammen med margarine og timian
- Vand eller bouillon tilsættes
- Suppen koger 15 – 20 min.
- Suppen blendes eller passeres gennem sigte
- Kogte ris tilsættes
- Suppen opvarmes til kogepunktet
- Letkogt broccoli kommes i.
Servering
For at gøre suppen æstetisk bedre og mere inviterende kan man lægge en håndfuld af de snittede gulerødder til side før suppen blendes. Efter blendingen kommes disse gulerødder tilbage i suppen.
Med groft brød.