Agurkesalat

Traditionel sur-sød agurkesalat. Det er Margits opskrift – se hendes håndskrevne notat.

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 (lille) kop sukker
  • 1 kop eddike
  • Evt. lidt peberrod
  • Lidt salt.

Tilberedning

  1. Sukkeret og eddiken koges og afkøles
  2. Agurken snittes i tynde skiver
  3. Den afkølede sukker-eddike lage hældes over de snittede agurker
  4. Der drysses med salt (prøvesmag salaten)
  5. Peberroden evt. rives over.

Servering og anvendelse

Peberroden blev anvendt som variation og kun ved festlige lejligheder eller om søndagen. Salaten serveres i en mindre glasskål, gerne med lille gaffel til at tage den op. Overskydende salat kan gemmes i skål i køleskabet. Margit anvendte agurkesalaten til middagsretter med kød og kartofler; og som en ekstra ingrediens til smørrebrød ovenpå f.eks. leverpostej eller kødpålæg. Salaten er også anvendelig, som tilbehør til moderne retter f.eks. ris eller spagettiretter med kødsovs.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.