Traditionel sur-sød agurkesalat. Det er Margits opskrift – se hendes håndskrevne notat.
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 (lille) kop sukker
- 1 kop eddike
- Evt. lidt peberrod
- Lidt salt.
Tilberedning
- Sukkeret og eddiken koges og afkøles
- Agurken snittes i tynde skiver
- Den afkølede sukker-eddike lage hældes over de snittede agurker
- Der drysses med salt (prøvesmag salaten)
- Peberroden evt. rives over.
Servering og anvendelse
Peberroden blev anvendt som variation og kun ved festlige lejligheder eller om søndagen. Salaten serveres i en mindre glasskål, gerne med lille gaffel til at tage den op. Overskydende salat kan gemmes i skål i køleskabet. Margit anvendte agurkesalaten til middagsretter med kød og kartofler; og som en ekstra ingrediens til smørrebrød ovenpå f.eks. leverpostej eller kødpålæg. Salaten er også anvendelig, som tilbehør til moderne retter f.eks. ris eller spagettiretter med kødsovs.