Æbler – bagte

En klassiker – brug ordentlige -sure- madæbler, som Belle de Boskop. Da æblerne spises sammen med sukker eller sirup opnås den rigtige smagsbalance.

Ingredienser

  • Madæbler – Belle de Boskoop. Maximum så mange, som der kan være på en bradepande.
  • 1 spiseskefuld mørk farin eller ½ dl ahornsirup pr æble
  • ½ spiseskefuld smør pr æble
  • Vand.

Tilberedning

  1. Æblerne skrælles og blomst og stilk fjernes
  2. Ildfast, eller bradepande fad, gøres klar
  3. Æblerne stilles enten med hullet, hvor blomsterhullet var opad og et snit halvvejs ned; eller skæres i halve og lægges med hullet, hvor kærnehuset var, opad
  4. Smøret og farinet (eller siruppen) lægges over æblerne i hullet
  5. Bunden af det ildfaste fad dækkes med vand
  6. Bages i ovn 1½ time ved 170 grader.

Servering

Sæt fadet på bordet straks. Der kan spises creme fraische til.

Kan anvendes om dessert, eller en kold vintereftermiddag.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.